Duo Antima – Klassiek voor iedereen

26 maart 2023

14:00

Locatie

Verhalenhuis Haarlem


van Egmondstraat 7

Terug in Haarlem voor een eenmalig concert!

Laatste nieuws: helaas is dit concert geannuleerd wegens gebrek aan belangstelling.

Pianiste Tsarina Marinkova Krajnčan woont nu in Slovenië en is een week terug in Nederland voor diverse concerten. Zij speelt samen met violiste Anna Antipova sinds begin 2015. De twee muzikanten ontmoetten elkaar en ontdekten dat ze dezelfde passie delen voor kamermuziek en vooral voor de combinatie viool-piano.

Toelichting op het programma door de musici:
“De eerste helft van het programma bestaat uit een beroemd stuk in een zeldzame bewerking – Mendelssohn’s Songs zonder woorden. Oorspronkelijk voor piano maar Fr. Hermann (leerling van Mendelssohn) maakte geweldige arrangementen voor viool en piano. Deze juwelen hebben we per ongeluk gevonden, maar we vinden ze zo levendig met alle kleuren van het leven. Het is echt een muziek die de ziel reinigt!

De tweede helft van het programma is de Derde Vioolsonate van Martinu. Het eerste jaar van Pandemie was erg moeilijk voor ons – we bevonden ons in een staat van stille wanhoop, verborgen dramatiek en diep verlangen. We zijn aan dit stuk begonnen tijdens de pandemie. En het was een weerspiegeling van de wanhoop en chaos van de situatie. Het is ook explosief vuurwerk, vol kleuren, schittering en tederheid en folk.”

F. Mendelssohn – Songa zonder wirda Deel II en III

B. Martinu – Derde vioolsonate H30.