Fai bei Sogni – sweet dreams

23 februari 2024

20:00

Locatie

Verhalenhuis Haarlem


van Egmondstraat 7

Bitterzoet drama van de Italiaanse regisseur Marco Bellocchio

Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen.

Terug thuis in Turijn ziet hij zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen doet bovendrijven. Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien?

De Italiaanse filmveteraan Marco Bellocchio, die in 2010 nog indruk maakte met Vincere (over Mussolini’s geheime minnares), baseerde zich op de autobiografische bestseller ‘Ik wens je mooie dromen’, geschreven door de adjunct-hoofdredacteur van La Stampa die op jonge leeftijd zijn moeder verloor. In Sweet Dreams staat rouwverwerking dus centraal. Of beter: onverwerkte rouw die dertig jaar na dato nog altijd doorsmeult.

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
23-02 Zitplaats 20.00 uur €6 Tickets zijn Uitverkocht.