Atelier Serge Gainsbourg

28 januari 2024

15:30

Locatie

Verhalenhuis Haarlem


van Egmondstraat 7

Zijn liedjes horen en teksten bekijken (meezingen mag!)

Tijdens deze introductie duiken Josje Peterse en Thomas Rietstra in het oeuvre van de Franse zanger Serge Gainsbourg, aan de hand van diens liedteksten en levensverhaal. Behalve liedjes en video’s bekijken, zal er ook ter plekke muziek gemaakt worden waarbij meezingen absoluut mag. 

Josje en Thomas studeerden beide Franse taal en cultuur in Amsterdam en Parijs en maken samen muziek als het duo JP et son orchestre.

Josje Pieterse
“Ik ben groot liefhebber van de Franstalige muziek: zowel zingen als luisteren! Na mijn studie Franse taal en cultuur an de UvA deed ik in 2018 mee met het Concours de La Chanson en in de lockdown ben ik verder in de muziek gedoken. Elke week verzorgde ik een uur lang Franstalige radio op een online radiostation.”

Thomas Rietstra
“Mijn twee beroepen zijn de mooiste: ik ben muzikant en geef Franse les op een school in Amsterdam. Sinds mijn elfde speel ik gitaar, in verschillende bandjes en sinds een tijdje met mede alliance docent Josje Peterse als het duo JP et son Orchestre. Ik studeerde Frans in Amsterdam aan de UvA en in Parijs aan de Université Denis Diderot.”

Meedoen aan dit Atelier kost slechts €3 en wordt u aangeboden in het kader van het Nationaal Theaterweekend 2024 in samenwerking met Alliance Francais en het concert ‘Vive la chanson’ op vrijdagavond 26 januari van Britta Maria en Maurits Fondse.

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
28-01 Zitplaats Atelier 15.30 uur €3 Tickets zijn Uitverkocht.

Direct ook reserveren voor het ‘Vive la Chanson’ concert op vrijdagavond 26 januari om 20.00 uur (€10) kan hier: https://verhalenhuishaarlem.nl/pec-events/vivelachanson/