Chef KAnin LAAt zich niet kisten (8+)

Geannuleerd door langdurige uitval speler

U kunt helaas niet meer reserveren voor deze voorstelling.
Ben jij de baas over wat er in je hoofd gebeurt? Kinderboekenschrijver Astrid Andersson, bekend van de succesvolle Zweedse kinderboekenserie Chef Kanin, is spoorloos verdwenen. Twee rechercheurs duiken in de zaak. Een zaak die leidt langs familie, fans, de nummer-1-hit-componist van de filmmuziek en eindigt in het hoofd van Andersson zelf: bij Chef Kanin.

over de zAAk A

De zAAk A maakt filosofisch live entertainment: ontregelende, toegankelijke en interactieve voorstellingen over filosofische vragen.

Laten we dansen!

Danstheater Vos laat iedereen dansen

GEANNULEERD

Moderne dans, een zeer gevarieerde les, waarin je lekker actief bezig bent en bovendien je creativiteit en fantasie aanspreekt. Het is een workshop die voor iedereen geschikt is, ongeacht ervaring of conditie. Er wordt gewerkt aan houding, ademhaling, coördinatie, balans & muzikaliteit en danstechniek. Plezier en samen ontspannen staat centraal. 

Daniëlle Noordermeer van Stichting Danstheater VOS (een professioneel moderne danstheatergezelschap), is afgestudeerd aan de ArtEZ Dansacademie als docent dans. Zij is de choreograaf van dit bijzondere project. “Dans is mensen raken, ontroeren, actie-reactie en interactie, dingen begrijpelijk en grijpbaar maken. Soms net dat stapje verder gaan en de barrieres van mensen opzoeken: kijken tot hoe ver je als choreograaf en danser kunt gaan”. Lees meer op: www.danstheatervos.nl

Vind je het leuk en wil je meer? Dan kun je vanaf 2 mei meedoen met het project ‘Laten we dansen!” van Goudmakers in Haarlem-Noord, waarin er in 7 weken wordt toegewerkt naar een eindpresentatie op de Goudmakersdagen op 1 & 2 juli.

Je kunt je alleen opgeven, maar je kan natuurlijk ook samen komen met een partner, maatje, buurman/buurvrouw, mantelzorger, kleinkind. Danservaring is niet nodig, je moet wel (redelijk) kunnen bewegen; al is een rollator of rolstoel geen belemmering. Enthousiasme en zin om te dansen is wel van belang!

Duo Antima – Klassiek voor iedereen

Terug in Haarlem voor een eenmalig concert!

Laatste nieuws: helaas is dit concert geannuleerd wegens gebrek aan belangstelling.

Pianiste Tsarina Marinkova Krajnčan woont nu in Slovenië en is een week terug in Nederland voor diverse concerten. Zij speelt samen met violiste Anna Antipova sinds begin 2015. De twee muzikanten ontmoetten elkaar en ontdekten dat ze dezelfde passie delen voor kamermuziek en vooral voor de combinatie viool-piano.

Toelichting op het programma door de musici:
“De eerste helft van het programma bestaat uit een beroemd stuk in een zeldzame bewerking – Mendelssohn’s Songs zonder woorden. Oorspronkelijk voor piano maar Fr. Hermann (leerling van Mendelssohn) maakte geweldige arrangementen voor viool en piano. Deze juwelen hebben we per ongeluk gevonden, maar we vinden ze zo levendig met alle kleuren van het leven. Het is echt een muziek die de ziel reinigt!

De tweede helft van het programma is de Derde Vioolsonate van Martinu. Het eerste jaar van Pandemie was erg moeilijk voor ons – we bevonden ons in een staat van stille wanhoop, verborgen dramatiek en diep verlangen. We zijn aan dit stuk begonnen tijdens de pandemie. En het was een weerspiegeling van de wanhoop en chaos van de situatie. Het is ook explosief vuurwerk, vol kleuren, schittering en tederheid en folk.”

F. Mendelssohn – Songa zonder wirda Deel II en III

B. Martinu – Derde vioolsonate H30.

Workshop songwriting – Phil Meds

Schrijf een eigen nummer van muziek tot tekst

Helaas is deze workshop geannuleerd.
Multi-instrumentalist Floris Kolner en rapper Phil Meds nemen je mee door het proces van songwriting. In een workshop van 2 uur begeleiden zij jongeren vanaf 12 jaar in het bouwen van een akkoordenschema en het schrijven van een songtekst. Lijkt het jou gaaf om muziek te schrijven, of doe je het al en wil je er beter in worden? dan is dit dé workshop voor jou!

Multi-instrumentalist Floris Kolner speelt drums, gitaar, basgitaar en piano. Hij schrijft al van jongs af aan muziek en heeft in verschillende live-opstellingen gespeeld (onder andere de band van Jefferson, Classic Hiphop Orkest en de Phil Meds band). Daarnaast schrijft hij ook zijn eigen nummers, en werkt hij als sessiemuzikant in de studio mee aan verschillende projecten.

Rapper, producer en Spoken word artiest Phil Meds is in de afgelopen 2 jaar op elk Haarlems podium te zien geweest. Zijn signature dreamy sound en combinatie van elektronische producties en live instrumentatie onderscheiden hem van de doorsnee hiphop-act. Hij maakt dit jaar zijn studie aan de Herman Brood Academie (de school waar o.a. Snelle, S10, Sor en Sevn Alias studeerden) af, en is met zijn live-band op menig podium in Haarlem en omstreken te zien.